RISE  ABOVE  TRAUMA  3rd  EDITIE

100.00%

NDMHP - rise above traumaKomb Green is een community based organisatie in Korogocho, Nairobi Kenia. De organisatie telt 70 leden en is opgericht om ex-criminelen te helpen niet terug te vallen in hun vroegere gedrag en gevangenen te ondersteunen. De leden van Komb Green organiseren verschillende projecten, bijvoorbeeld een landbouwproject, herstel van de rivier, autowasproject en mentorprogramma. Normal Difference heeft een Rise Above Trauma-sessie voor Komb Green georganiseerd.

Vanuit NDMH waren aanwezig: Marie (psychiater), Kevin (psycholoog), Veronica (projectcoördinator, adviseur) en Brian (gast begeleider).

Normal Difference vertelde over discriminatie, stigmatisering, stress, angsten en groepsdruk. De leden van Komb Green worden gediscrimineerd door de gemeenschap omdat zij nog steeds worden geassocieerd met de misdaden die zij hebben begaan, met drugsgebruik of prostitutie. Tijdens deze bijeenkomst hoorden zij hoe zij kunnen omgaan met persoonlijke problemen die hun dagelijkse functioneren en mentale gezondheid beïnvloeden. Zij werden aangemoedigd om zich te realiseren dat waar je vandaan komt, niet hoeft te bepalen wie je bent. Praten over je ervaringen zal helpen de stress te verlichten. Als laatste leerden zij dat bewegen een goede manier is om depressieve klachten te verminderen.

Normal Difference heeft ook het lokale autowasproject gesteund door geld beschikbaar te stellen om de machine te repareren. Nu kunnen ze verder met dit goede werk dat een positieve impact heeft op de gemeenschap.