Vrijwilliger worden

Je kan vrijwilliger worden bij uitvoerende, coördineerde en bestuurlijke functies.

Uitvoerende vrijwilligers: Je helpt mee in de uitvoering van verschillende projecten.
Coördineerde vrijwilligers: Je bent het aanspreekpunt voor de uitvoerende vrijwilligers en je coördineert projecten van NDMHP.
Bestuurlijke vrijwilligers: Je zet je eigen werkervaring in als bestuurslid en denkt mee over de strategie van de stichting.

Wat biedt NDMHP? Bij ons krijg je scholing, persoonlijke begeleiding en al onze vrijwilligers zijn WA-verzekerd dus mocht je schade veroorzaken, dan wordt die vergoed.
Vrijwilliger worden? Vul het Contact Formulier in en er zal contact met u worden opgenomen.

normal-difference-vrijwilliger

Ervaringen

Ter kennismaking hieronder enkele vrijwilligers die hun ervaringen bij en met NDMHP willen delen.

Rashida: “Gelijkheid staat heel erg centraal in deze organisatie”
Tijdens het MDT traject heb ik veel kunnen leren en zo ook Normal Difference beter leren kennen. Daarnaast kan ik me goed vinden in de mooie boodschap “It’s normal to be different” die zij uitdragen in al hun activiteiten. Gelijkheid staat heel erg centraal in deze organisatie en daardoor raakte ik geïnteresseerd in hun werkwijze en wilde ik er meer over weten.
Ik vind dat ik erg goed begeleid word en de communicatie is  goed . Ik krijg de vrijheid om mijn ideeën uit te voeren. Ze staan open voor positieve verandering en zorgen voor gelijkheid binnen het team. Daarnaast nemen zij me mee in het hele proces van de activiteiten wat erg leerzaam en uitzonderlijk is voor een organisatie.
Ik vind het belangrijk dat kinderen hun eigen talenten leren kennen en op die manier hun horizon verbreden. De verschillende activiteiten die Normal Difference aanbiedt, helpen hierbij. Iedereen is uniek op zijn eigen manier en dit sluit aan op de boodschap die de stichting uitdraagt.


Ursula: “Ik help graag anderen die ondersteuning kunnen gebruiken om hun leven weer op orde te krijgen”
Het vrijwilligerswerk voor Normal Difference is leuk en afwisselend. Je wordt op verschillende vlakken ingezet en dat zorgt ervoor dat het erg leuk blijft. Ook het contact met anderen is altijd leuk en inspirerend. Het feit dat de organisatie in beide landen werkzaam is, maakt het voor mij een fijne organisatie om vrijwilligerswerk voor te doen. Mijn ervaring tot nu toe is dan ook alleen maar positief en heeft me veel kennis en positieve energie gegeven.
Mijn motivatie om bij Normal Difference vrijwilligerswerk te doen, ligt voornamelijk in het feit dat ik graag anderen help die ondersteuning kunnen gebruiken om hun leven weer op orde te krijgen en dat ik in dat proces mijn eigen ervaringen en expertise kan benutten. Daarnaast heeft Kenia mijn hart veroverd en wilde ik graag bij een organisatie betrokken zijn die zowel in Nederland als Kenia werkzaam is. Normal Difference was dus een voor de hand liggende keuze voor mij. Uiteraard hoop ik dat mijn impact groot zal zijn en dat ik veel kan betekenen voor de organisatie in beide landen.

Leon: “Ik sta positief in het leven en geef dat ook graag door.”
Het is fijn om mee te kunnen denken en mijn skills op een nuttige manier in te kunnen zetten voor anderen. De empowerment en positiviteit die Normal Difference uitdraagt, zijn ook mijn persoonlijke waarden.
Ik sta positief in het leven en geef dat ook graag door in het leven van anderen. Ik denk mee en geef advies, vooral op financieel gebied. Daarmee hoop ik natuurlijk dat de organisatie zo effectief mogelijk haar werk kan doen, ook met beperkte middelen.

Michelle: “Normal Difference help jongeren en dat is inspirerend”
Inmiddels mag ik mijzelf bijna een half jaar ‘vrijwilliger’ noemen. Het heeft me al ontzettend veel moois gebracht. Een van de eerste projecten die ik op me heb genomen, is de hulp die ik bied aan Normal Difference. Er wordt geschreven over alles wat Normal Difference doet en ik heb de leuke taak die verhalen na te lezen en hier en daar wat aan te passen zodat de zinnen net wat lekkerder lopen. Zo heb ik al heel wat ontroerende verhalen mogen lezen over jongeren die geholpen zijn door Normal Difference en dat is inspirerend.

Al is het maar een klein steentje, het geeft me voldoening om te weten dat ook mijn klein steentje een plekje heeft op een hele grote berg ontzettend goed werk dat hier verricht wordt. Alle beetjes helpen en als door mijn bijdrage teksten wat makkelijker te lezen zijn, is dat voor mij voldoende.

Ping: “Fotografie is mijn passie”

Daarom maak ik foto’s voor Normal Difference. Zo geef ik de stichting en betrokkenen mooie foto’s als herinneringen aan het goede werk dat verricht wordt. Ik vind het leuk om vrijwilligerswerk te doen en zo ook nieuwe mensen te ontmoeten. Ik leer van andere culturen.
Bij Normal Difference krijg ik de kans om vaardigheden te ontwikkelen. Tijdens de activiteiten ondersteun ik de doelgroep en maak ik foto’s. Ik ben een open en levendig persoon, door mijn karakter kan ik een ontspannen en gezellig sfeer creëren tijdens de activiteit.

Regina: “vrijwilligerswerk helpt me mijn kennis te verbreden”
Wat ik mooi vind, is dat ik een positieve bijdrage kan leveren aan de kinderen, maar ik leer zelf ook veel van hen. Het maakt mij gelukkig als ik iemand kan helpen. Het doet mij goed om te zien hoe sommige kinderen tijdens de activiteiten genieten.
We weten niet altijd welke ‘struggles’ iemand doormaakt maar met behulp van deze activiteiten bieden we de rust en ontspanning die iemand nodig heeft. Bij Normal Difference is het goed geregeld en het vrijwilligerswerk helpt me mijn kennis te verbreden.

Nargis: “kinderen leren over respect hebben voor elkaar”
Vrijwilligerswerk is voor mij een roeping. Ik ben graag onder de mensen en bied graag hulp waar het nodig is. Ik vind het leuk om te helpen tijdens de buurtactiviteiten. Wat ik mooi vind, is dat kinderen leren over respect hebben voor elkaar.

Ik ben tevreden met de samenwerking en wil graag in de toekomst activiteiten opzetten in mijn straat met ondersteuning van Normal Difference. Ik wil de band tussen bewoners bevorderen.