Community empowerment

Voedselprogramma Kenia: Covid-19 Lock Down

COVID-19 heeft grote schade aangericht in het noorden van de wereld, maar ook het zuiden van de wereld bereikt. De Lock Down en Corona maatregelen hebben desastreuze gevolgen gehad op de burgers van Kenia. Veel mensen werken zelfstandig en vertrouwen op dagelijkse werkopdrachten om in hun levensonderhoud te voorzien. Veel van deze banen zijn niet meer beschikbaar en de avondklok beperkt de beschikbare tijd voor mensen om te werken ernstig.
Er is geen financiële hulp van de overheid en mensen hebben moeite om voedsel en sanitaire voorzieningen te kopen. NDMHP heeft een donatiecampagne opgezet om geld in te zamelen voor een voedselprogramma in Kenia. Dankzij deze donaties hebben 256 families een voedselpakket ontvangen. De families waren erg blij en dankbaar voor deze voedselpakketten, omdat dit de enige organisatie is die hun geholpen heeft tijdens deze wereldwijde pandemie. 

We spraken met een paar individuen om hun mentale gezondheid te controleren. Er is gebleken dat er begeleiding nodig is om te leren omgaan met de gevolgen van COVID-19. Ons doel is om door te gaan met het creëren van meer mentale gezondheidsondersteuning voor individuen en groepen die het moeilijk hebben in deze onzekere tijden.

MDT op Zuid

NDMHP heeft samengewerkt met de stichting Werkshop aan het project MDT (Maatschappelijk Dienst Tijd.) MDT is voor jongeren tussen 14-30 jaar. Jongeren kunnen hun talenten ontdekken en ontwikkelen door mee te doen aan maatschappelijke projecten en initiatieven. Alle projecten en initiatieven hebben allemaal één ding gemeen: ze gaan over het al helpend verbinden en inspireren van mensen met elkaar en met de stad Rotterdam. Je draagt hieraan bij door mee te doen met MDT op Zuid. Dionne was een van de zeven MDT kandidaten van NDMHP. Dionne werd door NDMHP begeleid bij het opzetten en uitvoeren van haar wijkidee. Het Zomerhuis is voor kinderen die niet op vakantie kunnen gaan. De kinderen hebben meegedaan aan verschillende kunst activiteiten: Theater, Dans, Muziek, West Afrikaanse Percussie en Beeldende vorming. Het thema van het project was: Het Is Normaal Om Anders Te Zijn. Het doel van het zomerhuis is om kinderen nieuwsgierig te maken, nieuwe dingen te laten ontdekken, de band tussen ouder en kind te versterken en het ontwikkelen van eigen kracht, talent en zelfvertrouwen. Als het kind weer op school is, kan het kind met blijheid en veel zelfvertrouwen met de andere kinderen meepraten over zijn leerzame en avontuurlijke zomervakantie. Door dit project zijn de ouders van de kinderen samengebracht en werden ze vermaakt door hun kinderen. Door de uitdrukking op hun gezichten, zag je dat de zomervakantie naar de buurt werd gebracht. Met dit project wil NDMHP wijkbewoners inspireren om zich in te zetten voor hun medebewoners

Freedom Maaszicht

NDMHP heeft i.s.m. Stichting Maaszicht “ Freedom” een theatervoorstelling gepresenteerd in het Zuidplein Theater.

Deze voorstelling is een resultaat van een aantal maanden durend proces van het Werk en Educatie Programma. Theater is een vast onderdeel van het programma. Jongeren krijgen de kans zich te presenteren waarbij de nadruk ligt op datgene wat hen bezig houdt en waar hun interesses liggen. Door het organiseren en deelnemen aan deze theatervoorstelling , krijgen de jongeren meer inzicht in zichzelf en ontwikkelen ze een positief zelfbeeld.

Het was de eerste keer dat de jongeren van Maaszicht gingen optreden. Tijdens de sessies “ Using your past experience as a weapon and shield for your present experience” met Kanja kwam naar voren dat ze het best spannend vond om op een groot podium op te treden. Daarom heeft NDMHP verschillende support acts aangeboden, zodat de jongeren zich o.a. gesteund voelen en daardoor zelfverzekerd op de podium stonden.

Alle support acts hadden een therapeutisch doel.
# Jazzband
Jazzmuziek is een oud ritueel van instrumenten die gebruikt werden om lichaam, geest en ziel te kalmeren. Jazz Muziek helpt je om te ontspannen, zeker omdat de jongeren zenuwachtig waren en niet eerder hadden opgetreden. Muziek werkt ontspannend en geeft positieve energie. Jazzmuziek verlaagt je hart- en ademhalingssnelheid en zo kun je je beter focussen op je performance.
# acrobatiek
Bij acrobatiek ging het over angst overwinnen en zelfvertrouwen stimuleren bij de jongeren.

#Jongleren.
Jongleren is vergelijkbaar met het vinden van een goede balans in je leven. Er kunnen ups en downs zijn in je leven maar focus meer op wat goed gaat en maak plezier van het leven.

Sport & Art Center Rehabilitation

Kanja: “Our campaign; keeping focus in sports and art and investing in energy that will help us grow our physical status, spiritual status and mental status.” Team Soares Brazao en Combat Training Center hebben boksmaterialen gedoneerd. Deze boks materialen zullen gebruikt worden voor het project: Rehabilitation of Sport & Art community centers. Het merendeel van de sporters en jongeren brengt het grootste deel van hun vrije tijd door met trainen. Helaas hadden ze onvoldoende trainingsmaterialen om hun talent verder te ontwikkelen tot de boksmaterialen in 2019 werden gedoneerd aan sport & art community center in Nairobi.